Visitor

23.3.11

english melayu

*baru sudah habis mesyuarat KIK di pejabat.


baru baru ni di opis.


opismate : dd, kalau principal dalam bahasa melayu apa yek?.*oh,aku memang selalu jadi rujukan melayu-english-melayu.bajet teror tapi hancur jugak*
aku : pengetua.


tapi opismate ni tak puas hati.dia tunjuk buku kehadiran mesyuarat pulak.


opismate : errr..principal untuk satu companylah.nak kata manager bukan.camne yek dd?
aku : (sambil tonyoh tonyoh spek tanda innocent yang amat) tulis aje la prinsipal.tukar c pada s.
opismate : eh,boleh ye dd?
aku : eh.tak salah rasanya sebab kan banyak bahasa inggeris dah dimelayukan.lagipun,rasanya tak payah la pening kepala sangat.dah la nak buat minit mesyuarat tu kan? 
opismate : (angguk)
aku : hah.lagi pening kang.buat aje lah.


hah.perasan tak?
sebenarnya,banyak lagi perkataan inggeris yang dah dimelayukan.contoh lain aku boleh bagi :


effect - efek
prestige - prestij
conclusion - konklusi
image - imej
comment - komen
option - opsyen
photo - foto
destination - destinasi
meditation - meditasi
organisation - organisasi
business - bisnes
farmacy - farmasi


eh.banyaklah.kalau aku nak listkan kang konpem berlambak. panjang pulak blog aku kali ni. so,korang dah perasan kan?


maka,aku rasa tak salah la isu prinsipal tu kann?




hey :: hahah.teringat aku kat status rock (kot).dialog antara aku,rock & zura.

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

2 comments:

  1. sangat extraveganzarrrr bahasa yang kita gunakan pada komen-komen di fb tu kan??...

    ReplyDelete
  2. hahah.sampai letih aku nak mengingatkan bahasa yang kita guna.ingatkan nak juga kopipes kat sini.kuikui :)

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...