Visitor

15.3.11

rifdi #28 : review cartoon movie favorite rifdi

kencang mengupdate belog nampaknya hari ni.
okeh.ini entry sudah lama peram tapi tak beredit.

motif entry ini sebenarnya nak berkongsi sket la 
cartoon movie favorite rifdi.
kiranya kalau lambakkan dvd depan rifdi,
memang dia akan pilih cerita cerita ini.

here we go.

Shrek
cerita pertama feveret rifdi.24/7 hadap citer ni.
lagu opening adalah lagu feveret dia juge.
all star by Smash Mouth


Shrek 2
favorite scene adalah time Donkey buat bising dalam keter kuda
masa diorg otw ke Far Far Away

Shrek 3
kurang sikit la berbanding Shrek lain.
tapi tetap jadi pilihan

Shrek 4 (Final Chapter)
kali ni dia sukakan Rumplestiltskin
(eh,betul ke ejaan nama dia?)
Toy Story
to infinity and beyond!
rifdi tak pandai cakap,tapi dia pandai menggayakan

Toy Story 2
dia tau nak ajuk woody time bila.
kadang2 aku plak yg lambat tangkap.

Toy Strory 3
yang ni sedih sket sebab andy dah besau.
nak masuk kolej.
oo,rifdi sukakan watak Lotso Bear

The Ugly Duckling & Me
citer ni pn best.citer dari Perancis.
aku suka watak Ugly dengan suara 'kiyut' dia tu.
rifdi plak sukakan Ugly time joget joget

Cars 
cars melompat masa race.
Flushed Away
best citer ni.background England.
suara adalah milik Hugh Jackman,encik Wolverine
kita.

Happy Feet
mumble yang kiyut miyut suaranya.
o,watak dalam ni sume guna suara star.
ada nicole kidman,robin william,hugh jackman,
mendiang brittany murphy,elijah wood..

Ice Age 3
rifdi suka siri yang ni je.yang 1 & 2 dia kureng

Monster.Inc
favorite seisi family!!!
tp dvd dah ilang.mlm tadi rifdi nak tengok citer ni.
sampai tertido menangis nak tgk citer ni.

Ratatouille
ni pun aku kami suka!

Wall.E
ni la citer yang dia suruh aku pasang jam 4.30am.
pehhh..tau la sekarang tgh in citer ni.

Ant Bully
lucas yang selalu aku nak sebut beluncas

Antz
watak 'Z' yang sangat luar biasa.
rifdi sukakan lagu time askar berbaris.
'hurrah!hurrah!'

A Bug's Life
aku kurang amik perhatian sket citer ni

sebab kurang best.haha

Upin & Ipin.Pengembaraan bermula..
satu satunya cerita melayu yang rifdi layan.
ohh.tu aje kot citer yang rifdi suka dan tengok.
kalau ikutkan banyak lagi dvd cartoon,tapi yang ni jugak dia nak tengok.
ehh,terbaru dia suka citer Shooter (Mark Wahlberg) & Transformer.
sebab boleh buat bunyi 'poww!powww!!'

huk alaaa..ganaz sangat la sayang oihhhh..

*credit to google mehhh.susahpayah dia mencarik gambar di atas*


dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

No comments:

Post a Comment

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...