Visitor

16.11.11

hujung minggu #3 : berfoya foya bersama 4 orang budak !

last weekend,time aku masih di kuantan,sempat lagi la bawak anak anak keluar.anak anak sedara la yang dok pujuk pujuk encek ejang bawak diorang pergi bandar.dah dengan diorang aku angkut sekali.alah,bukan ramai pun.hilman dengan dhiya je.mak aku kata ramainya anak aku.macam padi malinja!


dipendekkan cerita,kitorang pergi East Cost Mall dulu.kebetulan plak Pasdec ada buat exhibition sket,pastu ada plak home design buat promotion,jadi terlama plak kat situ.rifdi dah sibuk dengan belon.hilman dan dhiya pulak sibuk dengan pasir yang colourful tu.lantak kau lah sorang sorang!

rifdi serta belon belon & hilman yang dah tetibe pegang kad main pasir

janji korang dengar cakap aku sudah!

lepas berpoya-poya kat ECM,sensorang dah kenyang makan aiskrim,kitorang terus ke Teruntum.ingatkan nak buat apa.

rupanya encek ejang dah terpengaruh dengan hilman & dhiya,nak tengok Alamak..Toyol.ah sudah.takkan nak angkut rifdi dan haifa masuk sekali?..

tapi itulah.memang kena angkut pun!

so,ini adalah first time rifdi dan haifa masuk panggung.tapi paling tak best sebab cerita ni plak yang jadi first movie diorang.ceh.tak style langsung!
15 minit pertama haifa dah tidur.rifdi yang mula mula tercengang cengang tengok skrin yang besar giler tu,dapat bertahan setengah jam je.lepas tu tido!

pehh.melayankan budak punya pasal.kalau tak,tak teringin langsung aku tengok citer ni.dahla takde pengajaran,bleh plak ek wujud kasih sayang antara toyol dengan manusia...? eh.damn sangat rasa.nasib baik encek ejang memujuk hati dan duit aku yang dah terkorban rm26 semata mata cerita ni dengan berkata "alahh..nama pun cerita melayu.komedi ringan pulak tu".haihh.menyampah betul layan citer gini.puii.. (rock,halanglah anak anak sedara kau dari menonton filem ini ye!)

after keluar dari panggung,budak budak ni nak berurut pulakk!.eh,lebih dari aku plak dah.

rifdi : haha!

rifdi
dan kemudian masing masing sibuk nak berkaraoke pulak!maka,ke Xanax la plak.kesian haifa.dia tetap jadi mangsa keadaan.

mangsa yang redha.

yang ni tau joget aje!

backup singer

antara lagu yang didendangkan adalah seperti : (cewah.ayat spm kauuu)

video
Tinggal Kenangan (Saleem Iklim) - versi Hilman


video

Tinggal Kenangan (Saleem Iklim) - versi encek ejang

video

Lagu Jiwa lagu Cinta - versi duet encek ejang & hilman

dan paling best,

video

Emang Dasar - versi dd tapi tak record.
aku record rifdi berjoget je.


Habis karaoke terus balik.takdek harapan la kau budak budak kalau berhajat ke mana mana.aku rasa kaki aku dah tercabut hilang dari tempat asalnya.cuma aku rasa bernasib baik sebab sorang sorang sangat behave dan dengar cakap terutama Hilman & Dhiya.anak aku tu yela satu hal,tapi kalau anak buah aku buat hal,memang aku dah kata,aku taknak bawak lepas ni.haha.

kesimpulannya,seronok gak ek bawak budak budak yang ramai pergi jalan jalan macam ni.feel macam ibu muda yang  penyayang pulak!.haks.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

  1. yeah,..melayan bebudak memang best..terutama yg nak dengar ckp..

    errrr, kasih sayang antara toyol ngan manusia?..hehe, kelakar laaaa...tapi aku tetap takkan bg anak2 buah aku tengok!..muktamad...

    ReplyDelete
  2. yes.kena time dengar cakap,mmg rasa best.kita pn terhibur.

    ye rock.bleh antara toyol dengan angah tu digelar abang adik.pastu masa nak berpisah tu bleh plak ada scene sedih..last2 toyol tu xberpisah pn dgn diorang!..ahh,gile ape cite ni?

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...