Visitor

24.11.11

rifdi #39 : si comel rifdi

siapa tahu macam mana nak sembuhkan 'kayap'?
aku tak sure betul ke rifdi kena kayap.tapi bila dengar haji yang mengubat rifdi tu kata ini adalah kayap,aku sangatlah risau.ibu mana yang tak risau ye?


masa mula-mula jadi.


selepas berubat kali pertama.
alhamdulillah.semakin kering luka tu.


gambar terbaru.pagi tadi.
selepas berubat kali kedua.yang putih-putih tu adalah bedak sejuk.
alhamdulillah,dah makin kering.

tapi yang merisaukan diri ibunya ni,bila pengasuh baru call suruh beli pokok sagu belanda untuk buat ubat rifdi sebab katanya dekat muka memang la dah surut lukanya tu,tapi sekarang ni yang kat dalam diaper pulak.

jadi mintak tolong sape-sape kalau tau lagi ubat untuk sembuhkan kayap rifdi ni.tak sanggup dah tengok anak yang tersayang kena macam ni.

oh.sebelum blah,ini adalah hasil tangan rifdi pagi tadi sementara tunggu transport nak pegi keje.nampak sangat ibu dan anak takde keje kan?dan ini pun adalah gambar yang telah dipilih tahap ke'cun'annya.serta telah diedit.semoga anak ibu cepat baik.kalau tak camne nak celebrate beday rifdi next monday?


kawan kawan,doakan rifdi cepat sembuh ye.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

8 comments:

  1. ko x bawa anak ko cek doktor ke?
    sian dia..

    ReplyDelete
  2. aku tak pegi lagi ke klinik.setakat ni berubat tradisional je dulu..

    ReplyDelete
  3. ms anak sy kena kayap dulu, dah 2x kene sy berubat cara kampung jer tp pegi klinik pun boleh...tp beza lah kayap anak dd tu...anak sy mcm ruam tp tebal & bila usik kat kayap tu anak sy rasa sakit sbb kayap ni kan berkait dgn urat jg

    ReplyDelete
  4. Lahh napa tak bw pegi kenet dong?

    ReplyDelete
  5. Lina;

    itu la psl.ramai yg tego kata itu bkn kayap.kalau betul camtu,alhamdulillah.sbb ada sorang lagi hamba Allah ni kata,rifdi terkena badi.wallahualam.

    ReplyDelete
  6. CPB;

    mmg nk jugak bwk ke klinik tp nk habiskan berubat kampung dulu.kena try 3x kan??

    ReplyDelete
  7. ishhk ko ni...ape pun g klinik dulu wei... pastu br berubat tradisional ke ape ke...

    ye la luka2 cm tu kan takut nnt ade jangkitan ape2..kalo klinik bole kasi ubt antibiotik tuk protect dalaman dlu..

    bkn aku xpercaya ubt tradisional ni, tp nasihat doktor pun perlu, xamik ubt pun at least biar doktor tgk dulu ape cer bdk tu..

    kayap aku xsure, tp ank aku pernah kene chicken pox, g klinik jer, 3hr jer dh baik leh g sekolah..

    ape2 pun, mama ida doakan rifdi cpt sembuh k syg...

    ReplyDelete
  8. rifdi dah ke klinik pn lastweek.doktor tengok je terus kata tu kudis api.punca maybe sebab main kucing..sbb kalau main pasir mmg nampak sgt tipu.anak aku xpenah main pasir.huhu..

    alhamdulillah.walaupn kudis tu btambah tp yg sebelumnya semua dh kering.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...