Visitor

21.11.11

chaotic

lastweek dan weekend memang very hectic dan ribut! sampai taktau nak mulakan story macam mana.peh.ok.tarik nafas dalam-dalam.i try to make it as quick update!

1) memula encek ejang kena pergi kursus di KL sampai 2 malam kat sana dan anak-anak kitorang hantar pada pengasuh sebab driver yang selalu tolong ambil dan hantarkan kitorang pergi kursus sekali.so,sebab taknak susahkan orang lain pulak kena amik-hantar anak aku,kitorang terpaksa decide camtu.bayangkan selama ni aku duduk dalam rumah dengan keadaan yang sangat meriah tetibe kena duduk diam selama 2 malam?.peh.memang mencabar.sangat lonely.

2) rifdi ada problem dengan kulit since aku kat kuantan hari tu.muka dia jadi macam berkudis-kudis.setiap sehari mesti ada tambah satu.mula-mula tumbuh dekat leher,lepas tu atas hidung,pipi kiri,pipi kanan dan kening.so,aku dengan encek ejang bawak la pergi jumpa sorang haji ni untuk berubat dan buat air tawar.yelah,semua atas kuasa Allah.dia cuma jadi tempat ikhtiar kita je.haji tu kata rifdi ni macam kena kayap.maka,aku pun kena la jaga pantang rifdi sebab dia kena berpantang telur,ayam,dan seafood.so,can u imagine,camne kan budak sedang rifdi tu nak berpantang makan ayam?

tak pasal pasal rambut rifdi kena potong sebab rimas tengok
dia menggaru.

3) lepas tau rifdi kena pantang,esoknya terus pergi Tunas Manja.beli barang dapur.oh,actually just nak beli Huggies haifa yang dah hampir habis dan beli susu budak-budak.tapi bila dah masuk dalam tu,of course la bertambah-tambah barang yang dibeli.so,weekend kali ni dapat la memasak.menu memang simple habis tapi sangat la yummy!lunch hari sabtu tapau je.malam baru start masak daging bakar & ikan cencaru kuah asam.ahad plak masak lauk ni,buat stok makan sampai ke malam!

sup ikan tenggiri (encek ejang yang masak), ayam goreng kunyit,
ulam salad & sambal bawang (7 bijik lada aku tibai hari tu)

4) haifa pulak demam.tambah pulak dengan cirit birit sampaikan punggung dia habis merah melecet dan menelas.memang seksa.setiap kali nak basuh mesti dia menangis menjerit-jerit like we all nak dera dia plak.haihh.aku dah sapu cream,encek ejang pulak sapu minyak..tapi still jadi macam tu.aku suspect haifa ni demam nak berjalan la sebab malam tadi riuh dia berjalan terkedek-kedek sampai ke toilet!tengah malam plak tu.memang bravo lah!

5) baby cot haifa dah hampir rosak teruk.jahitan dah terbetas,tinggal nak putus je.pagi tadi,masa haifa menangis nak susu (dia nangis sambil sebut air! air!),aku buka la kelambu dia.tengok,nampak kaki je,eh mana kepala dianya?rupanya dia dah terperlus ke dalam.terbalik! cepat je aku kejutkan encek ejang suruh tarik haifa keluar.kesian sungguh!nampak gayanya malam ni kena la tidur bersesakan atas katil queen aku tuh.oihh..sadisnya.

okaylah.more updates later.ada keje mahu dibuat.
choww!

bye everybody!



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

2 comments:

  1. kesiannya kat rifdi. dah okay ke? macam mana boleh kena kayap ye

    ReplyDelete
  2. tak okay lagi.semakin bertambah cuma kudis tu dh kering.takla berair mcm mula2 dulu.kesian kan?rasa kenapa la dia kena mcm tu.

    kebetulan adik ipar 'terkena' kayap sebab ada orang 'hantar'.tp takkan berjangkit pulak kot.sebab adik ipar tu terkena kayap ular.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...