Visitor

13.1.11

fashion disaster?

aku bukan anti-fashion.bukan dan bukan.


sebenarnya,dari dulu hingga kini aku memang sukakan kelainan dalam berpakaian.tapi bila tiba saat ini,yeahh.kenapa tetiba hari ni aku giler membuat underlined di bawah.ye,underlined..

sambung balik..tiba saat ni aku jadi stuck dengan segala fesyen yang giler pada mata aku.bukan pada mata mereka yang masih giler dengan fesyen.tapi pada mata aku.
hoihh!kenapa suka ulang ulang ayat banyak kali dan tunggang terbalik ni?annoying sungguh!


aku memang suka shawl.pastu suka kat pashmina.pastu dah terjerat dengan shawl/pashmina yang macam macam fesyen.kalo tengok kat pasaran,dah ada yang berenda,yang berumba ramba,yang berbijik bijik,yang berkedut kedut,yang berbatu batabatu,yang ber-macam macam lahh.aku yang menjual shawl pun pening.eh.eh.tu takpe lagi.


sekali sekarang ni giler fesyen mix+match plak.eh,bukan.mix+match tu cantik di mata.tapi mix tapi tak match.perasan tak?perasan tak?? *sambil buat muka orang excited nak ngumpat.
kalau tak perasan,rajin rajin la berblogwalking ke blog blog fashionista nih.kalau nak lagi rajin,sila la google fesyen yang katanya sangat up-to-date sekarang nih.style hijab.


contoh aku nak bagi paling senang adalah Yuna.dulu Yuna sangat simple.aku sukaaaa.dia hanya pakai kemeja or tops yang sangat tak sakitkan mata memandang.dengan jacket/cardigans,pakai jeans/legging,pakai shawl..pehh.cool.
tapi sekarang dia cuba membuat kelainan dengan pakai macam macam.nasib baik dia lawa.tetap nampak cantik.cam dalam AJL bebaru ni,cantik.tapi terasa macam dah tak cool cam dulu.yeahhh.jujur aku cakap nih.


mana yang cantik,memang lah cantik.
biasa la tu..cantik kena puji,buruk kena maki
tapi bila yang kurang cantik,pakai plak style libanglibu gitu.pehh.rasa nak kutuk je.


bebaru ni aku berjalan jalan kat blog sorang yang suka fesyen ni.aku rasa nak hamun je.mana taknya..outfit yang dia pakai tu dah cantik dh.tapi dimixkan pulak dengan baju kat luar yang macam baju dalam orang tua zaman lampau.siap renda renda lagi.rasa annoying giler.dahla pakai tudung cantikcantik,fesyen plak macam menghina perempuan.adoii..letih aku tengok orang nak berfesyen ni.


dahla,aku taknak kutuk sangat.cuma terfikir,jangan la kerana nak sangat berfesyen,anda jadi mangsa fesyen.ingat tu.


yeah.maybe aku kolot.takpun mungkin faktor peningkatan usia.kan?


tapi aku tetap suka orang cantik ni.namanya hana tajima-simpson.dia la yang perkenalkan fesyen ini.tapi dia pakai pelikpelik gini dia cantik kan?dan aku rasa dia pakai takla sakit mata aku tengok.heh :)







cantikkan?
...orangnya tu yang cantik.


dush!

5 comments:

  1. kadang - kadang dorang pakai pelik tuk photoshoot tp klu pakai kt luar, mau semua mata tengok.. yelah kdg2 melampau sampai nmpak buruk..

    ReplyDelete
  2. HANA TAJIMA rigth ? ehe pernah buat entry pasal dia ^^

    ReplyDelete
  3. cik lizzie :: kalo fotoshoot i xkisah lah.tp tgk hanging out pun camtu..macam tak siap je

    encik tikus :: yess..hana tajima yang cantik.cantik kan??

    ReplyDelete
  4. akak! totally agree with ur points. kadang2 sy pon macam confius, am i also one of the victims of fashion disaster? or am i just follow the up to date trend. haihhh. sy pon suka hana tajima ni. so tiru dia pakai tudung sikit2. tp xdelah nak over sgt. hehe :) pjg pulak komen ;p

    ReplyDelete
  5. cik nath :: ahah.actually,atas kita jugak.rasa2 mcm kalau bersiap nampak overdress tak?rasanya akak tgk u punya outfit okeh je,tak over pn.akak sndiri pn suka pakai shawl/pashmina up-to-date jugak.pakai tak salah,tp jgn sampai org lain tgk nak tertoleh banyak kali.kalau puji takpe.takut kena kutuk.hahahah!!

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...