Visitor

6.5.11

aku dan shawl/pashmina

aku tau ramai dah tau aku ni penjual-tudung online/jalanan.hahah.ayat jalanan tak bleh blah okay.dan basically,aku memang jual tudung jenis shawl & pashmina.sepanjang masa.aku penah je jual syria dan tudung jenis awning atau sekarang orang panggil tudung express.


bebaru ni,cam biasa aku bawak la stock baru ke opis.biasa la,ada opismate request mintak bawak ke opis.cam biasa,angkut stock sebeg macam makcik makcik jual barang dari rumah ke rumah.setakat kena perli "kak,jurujual tak dibenarkan masuk opis" dan apekejadah lagi aku tak heran.biasak la tu,gua kan spesis manusia hati kering.bisnes memang kena manusia jiwa kontang cam aku.ceh.padehal bila terasa hati mula melimpah airmata.menangis.


time geng geng ni pilih pilih dan tengok stock aku bawak tu,macam macam la komen keluar."asek bawak selendang je.bawak la tudung cam kitorang ni (tudung express)".
aku bukan tak pernah bawak.dulu dulu ade je aku bawak.seingat aku time tu tengah sarat pregnantkan haifa.memang licin habih la tudung jenis tu.bayar biasa la,tunggu gaji.ada jugak yang bayar cash tapi tak ramai la.aku tak kisah pun.adat la meniaga.dengan kengkawan plak tu.


kadang kadang tu,ada yang request pasni mintak belikan tudung color ni la,tu la..pastu nak saiz L la.aku tak kisah.aku suruh kakak aku carikkan.bila aku beli,bawak ke opis yang 3 tingkat tu dengan bawak kandungan dalam perut lagi..naik atas.diorang kata, "ala..taknak kaler ni..nak yang lembut lagi" takpun yang beli saiz L tu "saiz kena dah.tapi dah ada tudung kaler ni"..pffftttt.ok.aku sentap jugak.rasa nak bagitau je "nak order bukan bukan,sila la ke kedai berdekatan..".eh.jahat mulut.dahla tengah membawak budak.


sedih jugak.tapi ape nak buat.itu adat meniaga.nak nak yang jenis macam aku ni la.kecil-kecilan dan baru nak mula.


tu kisah peel bukan bukan.tapi tu bukanlah perkara yang aku nak highligtkan kat sini.*hehe.


yang aku nak cerita kat sini,ada aritu yang tanya tak susah ke pakai tudung panjang pegi keje.tak teruk ke pagi pagi nak kena lilit selendang tu?
letih jugak aku nak menjawab sebab pada aku aku lebih selesa pakai shawl/pashmina.pastu pada aku pakai shawl/pashmina ni sangat senang.memula nak pakai dulu rasa macam noob jugak tapi dah lama lama,jadi mahir tahu.practice make perfect kan...


apesal tak pakai tudung express je.kan lebih mudah.
hmmm.dulu masa aku pas pantangkan rifdi aku pernah je pakai tudung awning.masa tu konon konon nak macam Ekin mawi tu la.eh,abis pantang hari ke-45 tu aku bawak scoot gi Kuantan Parade,beli tudung gitu.pegi keje semua puji,eh cantiknya.macam ekin.mana tak bangga.pulak tu datang opis badan dah selim melim.lagi menjadi jadi orang panggil aku ekin.


tapi tak lama jugak aku perasan ekin.bila aku pakai spek aku rasa muka aku macam makcik.pehh.tetibe hati sentap sendiri.terus teringin nak pakai shawl dan aku cuba,eh cun plak.elok plak masa tu yuna tengah in.maka,aku jadi perasan yuna plak dah.


lama lama,aku sendiri dah yakin gila pakai shawl/pashmina.sekarang plak style pakai sepah sepah atau macam tak siap,lagi la aku suka sebab tak-payah-nak-kemas-sangat kan.lebih mudah.tapi tu la,kat jerantut style ni tak famous amos lagi.bila aku pakai gini,maka ramai la yang menegur dan antara dialog yang aku terima adalah ,
nape awak ni dd.tengah pakai tudung man (encek ejang) start kereta ke?".


pulakkk.
paling tak bleh blah ada pulak opismet yang mintak aku tolong kemaskan pemakaian shawl,rimas katanya.haihhhh.


tapi lantak la.masing masing punya pendapat.aku dulu pun katanya tak minat tudung sepah sepah ni.tapi lama lama rasa cam style plak.ahah! n_n


aku penah jugak pakai syria.pade aku,better aku pakai syria dari tudung awning.tapi lately,aku dah tak pakai sangat syria.entah kenapa,terasa macam makcik makcik jugak.haihh.dasar tak sedar diri aku ni ape?.


dah.malas aku nak mengomel panjang.panjang sangat nanti aku terasa macam aku ni makcik makcik je.
haihhh?


korang compare la mana lebih sesuai dengan muka aku?








kehkehkeh :)

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

7 comments:

  1. mestila shawl/pashmina lebih vogue..ekekeke LIKE!

    ReplyDelete
  2. Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
    Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

    ReplyDelete
  3. laaa,owner blog nih da kawen ke..alin seriyes xpasan sbelum nih.tengok dkat profile pic tu cam remaja2 lagi.hee
    sume pon sesuai kak!pakaila tudung apa pon.sume nampak ok.xtipu...hee

    ReplyDelete
  4. yela dik.akak ni dah beranak dua dh pun.muka memang la remaja,sebab perangai tak macam mak org.perasan muda..hahaha.

    o,yeke.rasa2 macam tudung express buat muka akak jadi cam makcik makcik jek..

    ReplyDelete
  5. heh, shida kat opis pun ramai yang tegur pasal gaya tudung shida sbb shida pun jenis yang suka try gaya lilitan terbaru....yang jenis messy2 memang feberet

    kalau ada orang tegur, shida jegil je...lalala

    ReplyDelete
  6. haha.shida jegil mata mesti diorg takut.pastu tak jadi nak tegur dah yek.haha.bagus bagus.

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...