Visitor

26.5.11

nasi kukus di Aidin Corner

tengahari tadi buat gempak kat fesbuk,maklumla..dah pandai bukak secara haram di opis.bukan brodband dan tanpa sebarang senjata rahsia okayy!


bukan ape,semalam encek ejang janji nak gi makan nasik kukus arini.nak tengok,kalau aku senyap kang dia nak bawak ke tak seperti yang dijanjikan semalam.


siap shopping barang rumah,dia bawak pegi kedai yang baru dibukak tu.yeyyy!!tapi owhh,rupanya owner kedai tu aku kenal sangat.abang aidin.dia ni orang jerantut dah kenal sebab dia antara tukang masak terkenal la kat sini.cam biasa,sampai dia serve.


order dah tentu 2 set nasik kukus.air pilihan aku adalah sirap laici & encek ejang teh o ais.


ini lah rupanya nasik kukus
rasa sama je ngan nasik lain.tapi..phohhhh!!
pedas wa cakap lu.menitik nitik air mata dan air peluh gua time makan tadi sampai gua sendiri konpius mana satu air mata mana satu peluh.tu belum lagi aku layankan sambal lada dia.


bagi aku okay la sebagai episod pengenalan bersama nasik kukus.err..ke nasik ayam kukus?
lauk dia ayam besar gedabak tu,berempah..sebab tu pedas.
ada sikit acar, ada sambal lada & berkuah kari yang pedas jugak.
pedas kuasa dua.


dan kita temubual partner makan a.k.a orang yang membelanja makan.


boleh tahan.tapi kenapa ayam abang kecik ayam awak besar?
kuikui.dah akak yang antar tadi letak ayam besar kat aku,memang takdek chance la nak bagi.hahaha.


nasib baik air ni jadi penawar pedas aku.


ghairah tak?..pehh
maka,pasni sesape datang jerantut nak makan nasik kukus,sila la pergi ke Aidin Corner (dulu dikenali sebagai Baldi Corner),betul betul sebelah Petronas Inderapura,depan umah aku.


aku promote je ek.bukan aku nak belanja pun.hawhawhaw.


eh kak ain,jangan jeles ek.tetibe jadi JJCM macam kak ain plak kan?haha..

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

2 comments:

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...