Visitor

4.5.11

i not follow u anymore!

hari ni,selepas 5 hari tak masuk keje,
tetibe otak jadi jammed.cramp.stuck.


nak buat menda ye?


memula bukak internet.yes.nampaknya sekarang sumber internet hanya di ofis.
dan tetibe ada idea.mula la aku nak berblog.membincangkan isu yang menyakiti hati sendiri iaitu kisah broadband.


okay.nak bukak citer.


sebelum ni aku adalah pengguna DiGi internet iaitu pakai PostPaid.aku selalunya ada gak terbabas nak bayar bulan bulan.biasa la,orang banyak tanggungan.hehe.dulu dulu,rock la mangsa keadaan.mintak dia pergi tolong bayar,pastu aku bayarla balik hutang tu.pastu bro zahari kat opis,pakai cimbclick.pastu,masa nak cuti bersalin pregnantkan haifa,aku pun aktifkan la cimbclick sendiri.senang nak bayar bill,nak uruskan blogshop tudung i tu,pastu nak shopping online lagi..opss.kantoi pulak.


so,pastu aku dapat la bayar bil broadband dengan senang hati.sekali,aku tukar plak bank untuk gaji ke Bank Islam,konon nak sama sama buat akaun baru ngan encek ejang la.dah cimbclick takdek sumber kewangan.lagi plak,akaun tu aku guna untuk bisnes.so,malas nak guna duit dalam tu.tu semua modal untuk bisnes je.maka,bill pun tak settle.


broadband aku start tak bleh guna masuk bulan ke-3 aku tak bayar.nak bayar mesti tertangguh tangguh.sampai dapat surat warning 1,ke-2,blabla..


lastlast tak tahan,aku bawak pegi DiGi Center,Megamall Kuantan.aku bayar semua bill yang dah rm200++,dan terus terminate.pastu sebab nak try plak promosi baru yang rm38 macam dalam iklan naik basikal memalam buta tu,aku register baru.senang hati sebab dapat pakej baru,aku pun try la kat rumah pastu.


balik tu try,tak lepas.call Digi Helpline.semua takdek respon.katanya pegawai bertugas masih sibuk.esok aku cuba lagi.masih tak bleh connect.call plak Helpline lagi,pegawai masih sibuk.petang sebab dah hangin giler,bawak ke DiGi Center semula.dia charge modem aku rosak.padehal aku try simcard Celcom aku tadi bebas je aku ber'fb bagai.last last dia check dalam opis,dia kata semua dah okay.balik boleh terus guna.


balik tu aku try lagi.eh?mana yang okaynya?..grr..hangin gila lagi.try call Helpline,okay.kali ni dapat.tu pun lepas tunggu operator membebel iklan yang langsung tak beri kemudahan kat aku,blablabla..cakap kejap je ngan pegawai bertugas,dia kata nak sambungkan talian ke department lain..aku tunggu..tunggu..sabar..tunggu..sabar..sekali kebabommm!
kepala aku dah meletup.aku off henpon.***i betul!


membazir bill aku je!


semalam,sebelum balik jerantut,aku pergi semula DiGi Center,aku terminate terus simcard broadband.lantak la rugi rm30 pun.janji hati aku tenang.dah la.aku serik nak pakai broadband.ada jugak aku letgo je pasni.menyusahkan.


hey ::
nak pasang internet talian tetap pulak.mana yang okay agaknya..phewwww.

i dah taknak follow u. :,(

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

7 comments:

  1. hehe..digi mmang murah kan..

    ReplyDelete
  2. lepas ni guna talian tetap unifi pulak...kata orang kalau setakat download lagu tu, 20 saat je bg sesebuah lagu...pantas giler!!

    tak takut ke kutuk perkhidmatan digi nih??...hehe

    ReplyDelete
  3. dekcik,
    murah kalau servis tak ok pun rasa nak maki jugak.hehe..

    ReplyDelete
  4. eh rock.yeke?unifi tu camne ye?haihh..kena gugel ni.

    eh.mambakar nampak.tak.aku bukan nak kondem mana sangat.cuma perasaan ni je.aku sebagai pengguna berhak bersuara.

    ReplyDelete
  5. hah...try la gugel..buat masa ni aku dgr area KL je ada..tapi tak lama lagi sampai la kot ke phg.. donlot sebijik lagu 20 saat je bak kata kwn aku..heehe

    ReplyDelete
  6. aku rasa mcm aku komen tulis ayat yg sama...unifi patut bagi line free sbb kuat mem'promote nih...

    ReplyDelete
  7. aku dh gugel,tapi tak paham menda.haha.main english2 bab gini..puas la aku..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...