Visitor

10.4.12

Jangan Ambil Padang Kami!

malam tadi satu sejarah bagi aku sebab berjaya menonton Jangan Ambil Padang Kami! dengan setianya.saje nak try tengok best ke tak cerita ni sebab ada Beto kan.aku suka benar dengan dia sekarang ni.ehem.ehem.sambil buat muka gedik.


pada aku cerita dia menarik.kisahnya adalah perjuangan 7 sahabat yang mahu menyelamatkan padang kawasan flat rumah diorang daripada dibangunkan peneroka.pelakon pun semua muka-muka baru yang ada bakat.yang boleh berlakon dan bukan buat-buat berlakon.

Beto Khusyairi
Izreen Azminda
Elfira Loy
Naim Danial
Syazwan Zulkifli (Apek Juvana)
Shera Ayob
Izzue Islam

dan adik Raykal

Beto macam biasa la.wataknya adalah seorang yang cool dan sangat kuat memprotect keluarga dan kawan-kawan. Izreen pulak tomboy yang pada aku ada 'body cutting' yang umphh. watak Elfira yang gedik tu buat aku terhibur. Naim pulak bertentangan dengan abangnya,Beto. Syazwan yang rebel. Shera yang ayu dan menarik hati.ehem.kalau tengok dia ni aku selalu terbayangkan Zahiril Adzim tau. Izzue Islam yang pada aku err..jambu la jugak.patut la Elfira gedik mekap-mekap kat padang.rupanya tunggu dia.hehe.

cuma adik raykal je.aku masih confuse dengan kisah dia ni yang teruk kena dera.kena follow cerita ni sampai habislah!

dan.err..aku rasa aku tak payah nak bagi sinopsis la.sebab dah banyak blog yang review cerita ni.bagi aku,aku akan cuba follow drama ni sampai habis sebab aku tak jemu tengok drama yang ada standard macam ni.tak payah ada makcik kepoh yang bising dengan buat lawak bodoh.takde watak dato' dan mak datin.takde skrip korporat.

drama ni pun aku rasa lain dari yang lain sebab banyak memaparkan realiti kehidupan sekarang.menarik.tapi ada jugak scene yang aku takleh terima iaitu pekerja pasang papan tanda kat padang.siap cat lagi esoknya.lepas tu,nama projek tu kau nak buat macam mana?nak tulis pakai tangan?
encik pengarah.zaman sekarang mana ada orang buat papan tanda macam tu.semuanya dah siap tulis baru pasang.

haihh.kan dah terkritik.susah betul kalau takde keje ni.ehem.

sape sape yang teringin tengok jangan lupa saksikan drama Jangan Ambil Padang Kami! setiap Isnin, 9.00 malam di Astro Ria.



Ini padang kami.

Ini tempat kami bermain bola.

Padang ini identiti kehidupan kami.

Kalau ia dimusnahkah, di mana lagi kami mahu pergi.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

5 comments:

  1. Lagu cite ni bkn saduran lagu korea ke? saduran? Eh, betul ke penggunaan bahasa aku tu?

    Budak kecik yang namanya Raykal tu pandai berlakon. Aku ingatkan nama betul dia Osama...eh, ke tu nama dia dalam Geng Mengaji je?..

    ReplyDelete
  2. betul la tu saduran.atau dlm bahasa hebatnya OST.boleh?

    aah.budak Raykal tu mmg glamer skrg ni.dia la yg blakon Geng Mengaji nama OSama.dan ada patung nama Osamek.

    ReplyDelete
  3. Haha..puppet kuning tu.. Eh, dalam Geng Mengaji dia jadi anak Dahlan Steady kan?..

    Steady aku!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. aah.tp mmg dia pun jadi anak Dahlan Steady dalam Dahlan Steady!

    apentah aku ni.haha

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...