Visitor

12.7.11

dinner paling sempoii

aku ni kadang kadang ada masa tak bleh blah jugak makan nasik malam malam.
nak nak kalau dah breakfast ngan lunch makan nasik.sebab perut aku ikut pelan pemakanan ntah-seimbang-ke-tak.hehe.pandai pandai aku je.tapi memang aku tak makan la nasik sampai 3x sehari.kena la pandai pandai trained,nanti takut karbohidrat terlampau banyak dalam badan.kalau jenis rajin bersenam dan exercise takpe,ini tak.lepas makan duduk.lepas makan berdiri setempat.mana maunyaaa??


so,kalau hari tu pagi dan tengahari dah belasah nasik,malam kena carik idea nak masak apa.cewah,konon karbohidrat banyak la,lemak banyak laa..tapi malam tetap makan berkabohidrat jugak,cuma beza tak makan nasik je.wakaka.


so malam tadi,selera encek ejang dia nak makan roti canai cecah sambal bilis.
balik keje terus singgah kedai runcit beli barang barang.roti canai segera ok.hahaha.
tapi masak harus hebat macam di kedai.


roti ni kalau masak jangan letak minyak banyak.kalau boleh biar masak kering kering basah atas non-sticky pan.wah,tetibe nak speaking tapi taktau betul ke salah.


sambal bilis tu masak macam biasa la.ikan bilis dan kentang.kalau ada petai tu,peh.pehh. 






pekena plak dengan nescafe o ais.pehh.hebat kau!..

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

No comments:

Post a Comment

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...