sesuai untuk anak anak makan ni tau :)
sumber : {Majalah Pa&Ma)
| |||
BAHAN-BAHAN : Kulit pai : 60 gm marjerin 1 biji telur 170 gm tepung serba guna Inti : 3 biji telur 100 ml-150 ml susu segar Garam secukup rasa 100 gm sayur campur 50 gm keju parut CARA MEMASAK 1. Mula-mula anda perlulah menyediakan kulit pai. Untuk membuat kulit pai anda perlu mengaulkan tepung serba guna, marjerin dan telur bersama-sama. 2. Setelah mencampurkan kesemua bahan tadi, uli sehingga sebati. Kemudian, ambil adunan dan tekankannya ke dalam tin pai dan ketepikan. 3. Setelah siap kulit pai, anda perlu pula menyediakan intinya. Untuk inti, prosesnya dimulakan dengan memukul telur bersama sedikit garam sehingga kembang. Kemudian, ketepikan. 4. Langkah seterusnya ialah ambil kulit pai yang telah siap dimasukkan ke dalam tin pai dan taburkan sayur campur dan keju parut ke dalamnya. 5. Kemudian, secara perlahan-lahan tuangkan bancuhan susu dan telur yang telah disediakan tadi ke atasnya. 6. Langkah berikutnya ialah panaskan ketuhar pada suhu 180ºC. 7. Setelah ketuhar panas, masukkan pai dan bakar selama 30 minit atau sehingga pai bertukar menjadi berwarna kuning keemasan. 8. Apabila pai sudah masak, keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk seketika sebelum dihidangkan. |
sumber : {Majalah Pa&Ma)
ツdush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?
No comments:
Post a Comment
ini kotak komen. bukan kotak romen.