Visitor

25.7.11

rifdi #32 : turtle baru

lastweek lepas (haha.pepandai je menambahbaik ayat), masa aku balik kuantan sebab mak aku buat kenduri, rock datang rumah aku sambil membawa 2 ekor penyu.


dasat betul. orang lain datang bawak kuih dan makanan, rock datang bawak menatang. haha.


okay. sebenarnya aku pesan dengan rock 2 ekor turtle sebab dia kata banyak betul turtle kat pasar payang. masa tu dia pergi kelantan dengan makayahngah dia so dia singgah la pasar payang. kalau ikutkan aku pesan, tapi rock ni kategori orang pemurah (baca : bodek) dia bagi souvenier kat rifdi & haifa.


orang paling gembira mestilah rifdi. masa rock bawak tu dah terlampau excited, sampaikan dia bleh tinggalkan turtle lama dia. pegi main bawak turtle baru, nak mandi pun nak bawak yang baru. haisshhh. sampai bertarik beramuk la aku dengan dia sebab aku tak bagi bawak turtle tu mandi. gila. kalau basah berjemur, dia jugak yang mengamuk ngamuk nak turtle tu nanti. tengok,dasat penangan turtle baru ni kan?


kau bayangkan,dalam masa seminggu ni aku dah bleh spot the different antara turtle kepunyaan rifdi dan haifa tanpa perlu meneliti titik titik atas cengkerang turtle.


leher turtle rifdi dah lembik.
kaki turtle rifdi dah lembap lembap.erkk..
bau pun bleh tahan 'harummm'.


hehe.


tapi bagus jugak dia tinggalkan turtle lama dia tu.pehh.kalau sape tengok,mesti rasa kesian.dan antara komen yang aku terima adalah :


"kaki turtle dah macam kena gigit ngan anjing gile"
-makcik/tok yang asuh rifdi

"ni turtle kena kencing manis ni.."
-kakak aku / eenaa

"kesiannya turtle ni.macam kena kanser tulang"
-rock my best bud

maka, bahagialah seorang ibu bilamana kesayangan anaknya dah berganti baru. lebih comel :)


gambar cilok dari fb rock.
tengok turtle bawah sekali.sudahla turtle dah buta.kaki koyak rabak.
dah berape kali aku jait.kesian kan.


oh.anyway,thanx rock!

dush!
hey!kalau suka kenapa tak klik LIKE je?

6 comments:

  1. Comelnya rifdiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :D

    ReplyDelete
  2. setianya rifdi dgn turtle yep..leh gi ganu tgk penyu telor ni..

    ReplyDelete
  3. thanx puan bunga.eh,rifdi memang suka senyum macam tu lately ni.geram rasa.

    ReplyDelete
  4. kak ain,
    taktau la dia ni kalau dpt tgk turtle real.ntah2 takut.hehe.

    ReplyDelete
  5. paling suke dengan entry ini....hahahha

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...