Visitor

21.12.11

diabetic control

frust betul hari ni.pagi konon ada mogtt kat klinik ibu.lepas tu nak refer doktor sebab follow up pasal kes lepas.sekali sampai,doktor blah pergi ke tempat lain.so,takde doktor la bleh cover kes.dah camne tu?memang susah la kalau klinik camni takde doktor ganti.bukan bangsa susah,teruk!

yang tambah frust sebab pagi tu check darah terus kantoi ada diabetic.arghhh! 6.0 je pun tapi sebab dah kantoi gitu terus tak jadi minum air gula.tapi terus kena buat bsp iaitu check darah sebanyak 4x sehari.jam 8 pagi, 11 pagi, 6 petang dan 10 malam!

hari ni berat dah naik 77kg.okay.well done la sebab dah kencing manis camni,kena la diet semula.kena kurangkan makan menda manis macam coklat bar (hukhuk..),ice cream terutama late-nite ice-cream,kek yang best macam kek beday rifdi & haifa..waaa.eh.cuma kurangkan je ye.bukan berenti makan.wakakaka.ada hati lagi. -_-"

oih.malas nak membebel sebab memikir kena puasa pulak 2 jam sebelum check darah ni.bila takleh makan dah tentu rasa kepala otak jammed.arghhh!

mari layan gambar pepagi hari sebelum tau diri sendiri dapat diabetis.huh!










ohye.anak anak semua bersnowcap sebab hari hujan.jangan nak pelik sangat la ye.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

No comments:

Post a Comment

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...