Visitor

6.12.11

Money Drop Malaysia

bukan senang dapat layan reality show ni.nak-nak kalau tengok MasterChef.huih.kalau aku tengah layan pastu encek ejang lalu,konpem dia alih tanpa rasa kasih sayang.heheh.
tapi kalau Money Drop yang pengacaranya AC Mizal tu haruslah dia layan sekali.rancangan yang melibatkan IQ ni memang faveret dia lah!sebab tu suami saya bijak bestari..!


aku ada 20K.kau hado?
           -kata AC Mizal

okay.rancangan ni memang pada aku menambahkan pengetahuan.tapi kalau tengok peserta yang masuk tu jawab soalan,rasa macam eh.korang ni betul taktau ke memang saje buat taktau.soalan yang pada aku sangat common boleh diorang jawab macam labur duit singgit duinggit je.peh.

senang citer aku bagi contoh soalan yang sangat mudah pada aku ni.tapi untuk peserta diorang bleh ambik masa yang lama untuk fikir.haih.aku taktau la ni memang penyakit peserta yang gelabah atau penyakit memang tak tau nak jawab menda.

1. Masak lemak cili api popular di negeri mana?
pasangan ni labur kat negeri johor,sabah dan negeri sembilan.
dah tak pasal-pasal duit kena drop kat sabah dan johor.nasib baik dia letak jugak kat negeri sembilan.kalau tak putih mata la korang tengok duit korang semua habis.gilo kontang!

2. Siapakan nama sebenar Saloma?
bleh ek diaorang labur duit kat Salma Binti Hayek?
teruk betul.

3. Serangga mana paling pantas berlari?
diorang pilih lipas dan semut.kecewa time tu aku rasa. -_-"

paling best :

4. tarian dondang sayang tarian masyarakat mana?
diorang pilih minangkabau dan jawa!
adehhhh.sakit limpa aku time tu.terus lesap duit sejuta diorang kat soalan pertama je!


....

rasa macam baru lepas tengok maharaja lawak tahu!fuh.


٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

6 comments:

  1. Nama sebenar Saloma : kalau aku bodoh pasal artis pun, rasanya tak tergamak aku nak bet walau 1 sen pun kat jawapan salma binti hayek....

    aku rasa diorang tu belakon je tu...hehe

    ReplyDelete
  2. hah kan.. tak boleh blah nama saloma jadi salma hayek.. tak logik, tak logik.. sakit hati pulak tengok tvshow macam ni haha..

    ReplyDelete
  3. rock;

    peh.itu baru aku ngan ejang yang tengok.cube kalau ko yang tengok rock,mesti ko rasa banyak gile soalan yg bg ko mudah2 je nk dpt sejuta.

    ReplyDelete
  4. yuyunz;

    haha.cube u layan.memang rasa nak lempang2 je peserta kat dalam tu buat2 discuss jawapan..

    ReplyDelete
  5. huh! jom dd kite masuk..kalau dapat sejuta 50-50..nak? haha

    ReplyDelete
  6. beres je.jom rock.kurang2 dpt gak aku merasa henpon tachskrin

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...