Visitor

12.12.11

Haifa #15







ini budak makin lama suka buat jantung ibu dia tercabut.


pagi tadi,dengan hebatnya budak ni panjat meja,berdiri dan sebut "ami!".

yeahh.haifa sedang berdiri dengan gaya tersendiri.aku yang sedang basuh pinggan terus lari kejar dan angkat letak kat lantai.dia panjat lagi.berdiri lagi."ami!".

pehh.kecik besar je aku nampak budak ni.

kalau dapat bola ke,belon ke.dia suka sepak dan lari-lari kejar bola tu.pastu sambil mulut bunyi."pak!pak!" (baca : sepak)

dia ni memang lebih ganas dari rifdi.kalau rifdi tidur dia carik jugak peluang nak kacau abang dia.kalau dia tidur,abang dia rileks je main kat luar.tak kacau dia pun.

apa rifdi buat semua dia nak buat.memang dasatlah kalau buat perangai macam tu.tapi ganas-ganas dia pun tetap kuat nangis.hahah.yang ni memang tak bleh blah.

bab makan memang senang.ko makan la apemenda pun,dia akan datang dan nganga je.janji makan.berbeza dengan abangnya.kalau nak makan pun kadang kena paksa dengan abah dia.
tapi sebab dia kuat makan tu la,dia suka sangat mengutip apemenda sahaja yang berada atas lantai,atas meja atau atas kerusi.peh.

kalau time tidur,dia dah port sebelah aku sebab baby cot dia dah takbleh guna akibat perbuatan dia sendiri yang suka goyang-goyang dan lompat-lompat atas tu.rifdi plak dah pandai tidur atas tilam sendiri depan tv.tapi still dalam bilik yang sama la.ok.kalau tetibe dia bangun nak susu,haifa akan nangis sambil mintak air.memula jerit-jerit hentak kaki sambil jerit "no.no.no.no".
lepas tu kalau aku angkat dia,dia pun kata "nak air!".pehh.yang mencabar sangat tu sebab dia hentak kaki tu la.kengkadang kena perut ibu ni.sakit woo.

itu yang aku terpikir,rifdi dulu tak kisah pun pasal adik dia nak-nak time baby.takde la dia nak kacau ke,nak cium ke,nak gigit ke haifa masa baby dulu.so,aku tak risau pun pasal dia yang bakal dapat adik lagi sorang ni.

yang aku risau haifa ni aje la.err..camne ek dia dapat adik nanti?
err...takutnya nak fikir.peh.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4 comments:

  1. huhu jgn sepak adik sudah..hehehe

    ReplyDelete
  2. hahah.itu la yang rasa seriau tu.

    ReplyDelete
  3. hehe....haifa dah tak segebu dulu la..ni mesti sbb lasak sgt,...tapi pipi tetap menten mintak dicubit...haha

    ReplyDelete
  4. memang ramai tego dia dh susut badan.abah aku baru ni dtg tak habis2 panggil haifa bila tengok haifa takde kat dia.tak duduk diam.

    pipi tu agaknya taknak turun sebab mmg mintak kena cubit..hehe

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...