Visitor

26.7.12

homesweethome #7

alhamdulillah.lastweek pergi dua kerja dah siap.

#1. sliding door yang gelap dah siap pasang.
#2. grill pun dah siap pasang.












*gambar iklan je yang banyak ni*

bila dah siap serba sedikit ni,rasa la lega sikit.so,sekarang ni dalam proses tukang ukur untuk buat table top, pasang tiles untuk porch dan sambung belakang.tetibe je macam banyak modal.haha.

actually encek ejang sanggup buat overlap,sambung lagi buat pinjaman walaupun tinggal 5 tahun je lagi nak habiskan.dulu target abis pinjaman nak beli kereta baru,tapi sekarang tidak lagi.kata dia biarla dia pinjam sikit lagi untuk berhabis kat rumah pulak.takla nanti dah syok duduk rumah baru tetibe nak sambung itu la,nak buat ini la,nak pasang itu la,nak pasang ini la,lalalala la...fuh.takut mengganggu perasaan masing-masing je nanti.

jadi misi sekarang adalah sediakan bahan mentah untuk buat kerja-kerja binaan macam simen, batu bata, pasir dan tiles.

misi lain adalah membeli segala aksesori barang elektrik macam downlight, kipas, lampu dinding, dan segala macam yang berkaitan.tapi misi barang letrik tu terpesong pulak dah.kitorang recce barang-barang elektrik lain macam fridge yang lebih besar dan selesa, kitchen hood, water heater, tv lcd (yang ni memang encek ejang nak sangat) dan macam -macam lagi la.

woww.bunyi macam berbelanja besar tapi kata encek ejang,alang-alang dah pinjam baik kita beli barang baru.woww..terharu betul.

tak kisahla,paling penting menda aku nak dalam rumah baru adalah :

MEJA MAKAN.



dah.terima kasih.



٩(-̮̮̃-̃)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(-̮̮̃•̃)۶


dushhh!!
    kalau tak klik LIKE memang gua sentap beb!

4 comments:

  1. seronoknya ada rumah atas tanah ni... T__T .bilalah aku nak merasa...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.
    ala,next time ko plak.entah2 dpt bungalow.wowww

    ReplyDelete
  3. rasa nak cubit-cubit je model grill tu...

    ReplyDelete
  4. hahahah..model makin kecik badannya.ramping gitewww..

    ReplyDelete

ini kotak komen. bukan kotak romen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...